Visualisering
 ©af Helle Gundersen

 

Ønsker du et nyt og slankere jeg?
Gennem visualiseringsøvelser kan du kode dine mentale og kropslige energier til at arbejde mod målet "Et slankere jeg". Er du vant til at meditere, kan du gennemføre følgende meditationsøvelse. Brug dine vanlige meditationsværktøjer, det er åbningen af dine hjerteblade, din fokus på målet "Et slankere jeg" samt selve rejsen i dit slanketempel der er essensen i denne meditation:

Du sidder afslappet og behageligt og finder ind i dig selv. Du fokuserer på dit mål "Jeg er slank", og du mærker hvordan energien og varmen breder sig i din krop. Du finder ind i din meditative tilstand, og du ser ind i dit hjerte. Du mærker hvordan dit hjerte bliver varmt og omsluttes af kærlighed. Du ser din hjerteblomst, og du mærker hvordan bladende i din hjerteblomst åbner sig en for en. Hjertebladende åbner sig en for en, og du mærker hvordan din hjerteblomst åbnes og folder sig ud i fuldt flor. Din hjerteblomst er nu helt åben og energien og kærligheden strømmer frit. Du arbejder videre med din meditation, og når du er parat, samler du din energi og bevidsthed i din krone, og din energi og bevidsthed bevæger sig videre op til en guldkugle der svæver 10cm over dit hoved.

Du går nu op ad en lang trappe, der leder dig op til dit slanketempel. Du kommer til døren i dit slanketempel, og du går ind ad døren. Det er et pragtfuldt tempel, lige sådan et sted, hvor du har lyst at være. Du går rundt i templet, og du finder nu dit slankerum i templet. Du går ind ad døren til dit slankerum. Du kommer ind i et pragtfuldt rum, du ser dig omkring, går omkring, du danser eller ler måske, eller gør hvad der føltes naturligt for dig.

Der er en lænestol i rummet, en behagelig lænestol, hvor du sætter dig, og du finder din lommebog og en blyant frem. Du skriver nu de tanker og handlinger som kommer til dig, tanker og handlinger der hjælper dit vægttab på vej, og du skriver dit mål "jeg er slank". Du dvæler ved dine tanker, handlinger og mål, gennemgår dem igen, måske dukker der flere tanker og handlinger frem. Du gemmer nu din lommebog på dig, og du mærker hvordan dine tanker og handlinger integreres i dig og bliver en del af dig. Du mærker hvordan du nu "..repeter de tanker, handlinger og mål som hjælper dit vægttab på vej.."

Du rejser dig fra lænestolen og går hen til et stort spejl der hænger på den ene væg. Du kigger i spejlet og du ser "dit slanke jeg", du nyder synet at dit slanke jeg. Du mærker nu hvordan spejlbilledet smelter sammen med dig, hvordan dit slanke jeg integreres i dig. Du mærker din nye krop, og føler dig godt tilpas og tilfreds. Du står og nyder øjeblikket og mærker, hvordan du nu er i din slanke krop.

Det er nu på tide at forlade dit slankerum. Du finder tilbage til døren, og du åbner døren og kommer ud i templet. Du finder tilbage der hvor du kom fra. Du går tilbage til templets dør, og du åbner døren og går tilbage ad den trappe som du kom ad. Du går tilbage ad trappen, og du mærker hvordan din energi søger tilbage til guldkuglen, og tilbage til din krone, og tilbage til dig. Du mærker hvordan energien strømmer videre ned i din krop.. (arbejde dig ned til dit hjerte).

Du gemmer lommebogen i dit hjerte, og mærker hvordan de tanker og handlinger der hjælper dit vægttab på vej integreres i dig. Det er en god idé, igen at visualisere disse tanker og handlinger.

Du slutter din meditation, og finder tilbage til den jorddige energi.


Det er en god idé at gentage ovenstående øvelse mange gange i dit vægttabsforløb, således at dine energier til stadighed mindes om dit mål og de tanker og handlinger som er væsentlige for at dit vægttab realiseres.

Du kan supplere ovenstående meditation med Tankens Kraft øvelser. Du kan bruge følgende simple øvelse, som er god som supplement, især i perioder, hvor du har travlt og måske ikke har den nødvendige tid til at gennemføre en meditation:

Du vælger 2 fokus områder i relation til dit vægttab, som optager dig lige nu. Det kan f.eks. være "Den søde tand" eller "Overskud og energi i hverdagen til at gennemføre et vægttab". Du kan også vælge dit mål som fokus område "Jeg er slank".

På baggrund af de valgte fokus områder formulerer du 2 sætninger i nutid, som bringer dig vider mod dit mål, f.eks.

"Jeg siger farvel til den søde tand" eller "Jeg har den nødvendige energi og overskud i min hverdag til at gennemføre mit vægttab".

Disse sætninger siger du højt for dig selv, 15 gange, to gange om dagen. Således manifesteres dine mål og handlinger i relation til dit vægttab, og disse mål og handlinger vil med tiden udmøntes i konkrete resultater, altså vægttab.

Du kan med fordel ændre fokusområderne i takt med, hvad det er som optager dig i relation til dit vægttab.

Held og lykke med øvelserne og dit slanke jeg.

 

Helle Gundersen arbejder som Slankekonsulent og Coach og bruger bl.a. visualisering, tankens kraft og kostdagbog i sin konsultation.
helle.gundersen@mail.dk

 

Oprettet den 1. februar 2006 :