Vi møder Klaudine Schnack i hendes hjem, som også danner rammen om Alfa center - et behandlings- og kursussted, der hvert år besøges af mange mennesker. Efter mange år som en særdeles aktiv karrierekvinde i Danmark tog Klaudines liv pludselig en ny drejning.
Da hun har kommet sig over chokket og sorgen over, at hendes 25 år lange ægteskab var slut, opdagede hun nemlig en helt ny side af livet; den åndelige. Hun slog sig ned i Spanien, og forskellige sammentræf gennem de sidste 10 år har medvirket til, at hun i dag kan byde sine kursister og klienter velkommen i sit pragtfulde hjem i bjergene under Mijas Pueblo.

Hvodan fik du ideen til dit kursuscenter, og hvordan fik du den ført ud i livet?
Jeg havde længe haft Iyst til at etablere et kursuscenter, men uden konkrete ideer. I en periode lavede jeg gruppehealing i et lokale i Centra Idea, men jeg gik og drømte om at få mit eget. Jeg begyndte at kigge efter et egnet hus, og da jeg en dag så det her, vidste jeg bare med det samme, at det var her, jeg skulle lave mit center. Gruppehealingen fortsatte jeg med her i huset, men arrangerede også åbent hus og havde folk til at komme og holde foredrag og kurser. I dag koncentrerer jeg mig om mine egne kurser og om min behandling. Folk syntes ikke, at jeg skulle nøjes med at være værtinde, men selv stå for undervisningen - så det har jeg Iyttet efter.
Jeg udbyder normalt kun et ugekursus om måneden, ellers bliver det for meget for mig, for folk bor jo her i huset. Der er fire til seks deltagere på et hold - og hvis der kommer een og er her alene, så er det fordi vedkommende har brug for det.
Kursisterne kommer mest fra Danmark. Jeg underviser fra 10-14 hver dag, og sørger for frokost til dem; aftensmaden får vi udefra. De fleste vælger kurset "kosmisk chakra-uge", hvor jeg bruger mit chakra-sæt, som er et redskab, jeg har udviklet tiI meditation. Men når først folk er her og opdager, hvilke andre muligheder der er, så vil mange også gerne have undervisning om eftermiddagen, hvor jeg bl.a. bruger nogle særlige syngeskåle i chakrafarver. Som led i alle mine kurser bruger jeg intuitivmaling. Vi taler om billederne og fortolker dem sammen. Det er gennem disse billeder, at kursisterne virkelig oplever, at der sker noget med dem, og så er det en god metode til at finde frem til, hvad folk skal arbejde med.
 

Hvad består chakra-sættet af?
Det er en serie af malerier, malet i chakra-farverne, som jeg efter åndelig inspiration har lavet og mangfoldig gjort. Til sættet hører en guidet meditation. Der er 8 billeder- 1 for hvert chakra samt et billede jeg kalder "familiebilledet". Energierne i dette billede repræsentererer  "samling af alle religioner".
Det er vigtigt altid at have god jordforbindelse, også når man mediterer. Jeg foreslår gerne, at man forestiller sig et reb, der går ned til jordens midte, og der sørger man for at forankre det. Når jeg selv mediterer, starter jeg altid med at få jordforbindelsen i orden samt bevidst etablere Kristus energien i mit hjerte. Efterfølgende inviterer jeg de følelser, der må komme, og så arbejder jeg med dem. Jeg ser følelserne som små børn, der har brug for, at jeg tager mig af dem, og giver dem kærlighed. For mig er det en form for renselse, nøglen til at komme videre og ud i andre lag i universerne. Og det gør jeg så!
Ved at meditere på billederne har du mulighed for at komme i kontakt med Kristus/kærlighedsenergien, og du kan også opleve en bevidst kærlig måde at heale dig seIv og jorden på.

Hvad er chakra-systemet?
Det er et åndeligt system, der går gennem kroppen på os. I bunden har vi rodchakraet, som er rødt og har med jordforbindelse at gøre. Midt imellem navlen og rodchakraet ligger harachakraet, der er orange. Det er forbundet med kreativitet og seksualitet. Ved navlen ligger solar plexus, der er gult. Det er omkring det chakra, at man får uro, hvis man f.eks. skal til eksamen. Så er der hjertechakraet, der har med kærlighed at gøre samt halschakraet, der forbindes med kommunikation. Foroven ligger pandechakraet, der også bliver kaldt det tredje øje, og oven i hovedet har vi kronechakraet. Der er forskellige legemesdele, følelser og organer, der hører til de forskellige chakraer. Så er der noget galt med en, relaterer det altid til et af chakraerne, og så kan man meditere på det chakra for at få balance.
 

Hvem kommer til dig? Er det folk, der står overfor en stor beslutning eller vendepunkt i deres liv, folk med problemer, eller kommer de af interesse for personlig fordybelse?
Det er det hele. Der er jo altid problemer og spørgsmål så som: gør jeg nu det rigtige? er det nu også det jeg vil? Det kan være svært, hvis man vil have hjertet med. Det er vigtigt at få ryddet op inden i os selv, inden vi ændrer på noget.
Med det chakra-sæt, jeg har udviklet, kommer du virkelig ind og får ryddet op, fordi du kommer i forbindelse med det, jeg kalder Kristus-energien eller kærlighedsenergien. Når du er i den, og sidder og rydder op, og får de forskellige følelser frem, som du skal arbejde med, det kan f.eks. være sorg, frygt og jalousi, så får man sendt noget energi af sted - og når du efterhånden får ryddet op, så kommer der uvilkårligt andre ting til, som mere har noget at gøre med, hvilke muligheder du har.
Det er utroligt vigtigt at være opmærksom på, hvilke følelser man har i løbet af dagen. Der er mange, der lider af følelsen, at der er noget i vejen med dem, f.eks. hvis man føler, at andre ikke kan lide en, så synes man altid, at det er en selv, der er noget galt med. Og den følelse skal man sørge for at få vendt. Måske skulle man kigge på, hvad det er for nogle mennesker, man omgås. Det kan være, man skal se sig om efter en helt ny bekendtskabskreds. Som regel har folk problemer med at starte på en frisk. Men i det øjeblik man lukker døren til noget, så åbner der sig en ny og det går utroligt stærkt.
 

Har du helbredt folk, der har været så syge, at de er opgivet af det konventionelle sundhedssystem?
Ja, jeg har formidlet energierne til at helbrede dem. Jeg har blandt andet healet pa hospitalerne hernede. F.eks. blev jeg tilkaldt af en hollandsk familie, som havde fået at vide af en hollandsk healer, at de skulle sætte sig i forbindelse med en dansk healer hernede. Manden var indlagt med dårligt hjerte og skulle have foretaget en by-pass operation, men inden operationen ville de prøve, om en alternativ behandlingsform virkede. Manden var filminstruktør, men da jeg healede ham, kunne jeg se, at det ikke var film, han skulle lave, men noget helt andet, som jeg fortalte ham. Det bekræftede han seIv ret hurtigt. Han var altså godt klar over, at han var kommet ind på en forkert livsbane og den erkendelse var vigtig for hans helbredelse - for han var klar til den og derfor modtagelig for den. Jeg kunne straks se, at han hurtigt kunne blive rask, og 14 dage efter var der heller ikke længere noget galt med hans hjerte - så det blev aldrig nødvendigt at operere ham. Lægerne forstod ikke, hvordan det var muligt, men erklærede ham rask.

 

Du behandler også folk for sygdomme. Hvad går din behandlingsform ud på?
Jeg healer folk. Jeg går mentalt ind i folk for at se, om der er nogle blokeringer. Hvis der er noget helt galt, så tager jeg det væk og sætter noget andet ind. Det kan også være, at jeg opdager, at der er brug for noget ekstra, f.eks. et nyt immunsystem for at forstærke det nuværende. Måske skifter jeg blodet eller hjertet ud eller sætter et filter ind for at få renset ud. Når jeg ser, hvad der fysisk er galt med patienten, får jeg den psykiske årsag at vide og bagefter får jeg at vide, hvad patienten selv skal gøre for at blive rask. Det vil sige, at jeg healer ude i auraen og (det er først i det øjeblik, at patienten selv begynder at gøre det, som jeg har fået besked på og fortæller videre, at patienten kan blive helbredt.
Jeg har rigtigt mange incestofre. Faktisk er der tale om ca. 80% af mine patienter, og disse mennesker har som regel en ret alvorlig sygdom.
Rent psykisk hjælper jeg også folk til at finde ud at, hvad de skal her i livet.
 

Din tilgang til helbredelse er åndelig frem for videnskabelig. Mener du ikke, at den almindelige medicin slår til?
Jeg ville aldrig råde folk fra at gå til deres egen læge. Jeg mener bestemt, at det er vigtigt, at de bliver undersøgt og indlagt, hvis det er nødvendigt. Uanset om jeg kan hjælpe eller ej, så synes jeg det er vigtigt at bruge sundhedsvæsenet. Jeg ved sandelig ikke, hvad jeg selv ville gøre, hvis jeg sad i saksen, men jeg ville sikkert også begynde med at gå til lægen. Jeg har erfaring for, at en kombination af de to ting, er ideel.
 

Hvordan begyndte du at interessere dig for livets åndelige sider?
Det er sket for mig, som det er sket for 99% af de andre behandlere, Der skal som regel en eller anden alvorlig hændelse til i livet, før vi ændrer vores tankegang. Det kender man jo også fra syge mennesker, der begynder at spekulere på andre ting. Jeg seIv blev skilt og fik et chok. Jeg anede simpelthen ikke, hvad jeg skulle tage mig til, og så er det jo, at man nærmest bliver ført rundt. Jeg kom helt tilfældigt på et kinesiologikursus, og jeg fandt meget hurtigt ud at, at jeg skulle i gang med healing. I starten, da jeg var på disse healingkurser, anede jeg ingenting, så jeg sad altid med fingeren oppe og spurgte om alt muligt; jeg kunne ikke se nogen farver, jeg kunne hverken det ene eller det andet. De andre kursister "så" altid en masse, som jeg ikke kunne se og jeg tænkte, at det da ikke kunne være rigtigt, at de alle sammen var fulde af løgn. Underviseren blev til sidst irriteret på mig og sagde, at mine healinger var gode nok. Jeg skulle være lidt mere tålmodig, og en dag ville jeg også komme til at "se". Jeg begyndte så at fornemme ting, altså ikke se ting, men fornemme. Det viste sig senere, at de fleste andre slet ikke "så" noget - de fornemmede også. For mig blev der åbnet op for en fantasiverden. Det er helt utroligt, hvad der kan lade sig gøre - det er faktisk kun et spørgsmål om fantasi.
 

Er der en bestemt hændelse i model med del åndelige univers, som du vil betegne som en omvendelse?
Nej. Altså det største vendepunkt var, at jeg blev skilt. Hvis man f.eks. ser astrologisk på det, så kan man se, at jeg skulle i gang med det her, og det ville der aldrig have været plads til i mit ægteskab. Så det har altså bare været så flot organiseret. Jeg var selvfølgelig smadder ked af det, da jeg blev skilt, for den gang vidste jeg ikke, at det var det rigtige for mig. Man bør forsøge at se det gode i enhver situation. I dag er jeg taknemmelig.
 

Dit liv var altså før din skilsmisse meget anderledes end det er i dag. Var det åndelige aspekt ikke en del af dit liv dengang?
Nej, i hvert fald ikke bevidst. Jeg har altid hjulpet andre mennesker meget. Min mand var ved at få svip af det, men jeg var ikke opmærksom på mine åndelige sider. Før jeg blev skilt, var jeg en rigtig forretningskvinde, og var med til at starte et datterselskab op. Og så har jeg brugt rigtig mange år af mit liv på sejlsport - hele familien var bidt af det. Men hernede har jeg slet ikke det behov længere. Desuden er det heller ikke det samme, når man er alene. I stedet begyndte jeg at spille golf, da jeg kom til Spanien. Men det har jeg også lagt på hylden. Nu beskæftiger jeg mig 100% med mit kursuscenter, og så maler og skriver jeg meget.
 

Du har kreeret nogle meget smukke chakra-haver. Hvad anvender du dem til udover, at de er en nydelse for øjet?
Ideen fik jeg på New Zealand for ca. fire år siden. Jeg var dernede til en "Festival of Light", hvor jeg lavede workshops rundt på hele nord øen. Der var der et sted, hvor de havde nogle stor slående chakra-haver. De var fantastisk flotte og fyldte et kæmpe areal. Så jeg bestemte mig for, at jeg ville lave nogle tilsvarende haver, når jeg kom tilbage. Mine haver er en miniatureudgave af dem, men princippet er det samme 7 små haver i en, med hver deres farve. Jeg selv og mine kursister bruger haverne til at meditere i; man kan sætte sig i den farve, man føler, man har behov for - og det er utroligt saliggørende.
 

Som jeg forstår din tilgang til det åndelige univers, så blander du religionerne. F.eks. så hører chakra-tanken jo til i de orientalske religioner, men samtidig anvender du en Kristusenergi. Hvordan er sammenhængen?
Jeg tror på, at alle verdens religioner en dag bliver samlet til en. Folk med forskellig religiøs baggrund kommer her på mit kursuscenter, f.eks. har en del været jøder. Det er lidt sjovt, for specielt jøderne kan slet ikke klare, når jeg taler om Kristus-energien, men så forsøger jeg at kalde den kærlighedsenergien i stedet for. For mig er det nøjagtig det samme. Det faktum, at jeg anvender Kristusenergien i min undervisning og healing, er ikke ensbetydende med, at jeg er udøvende kristen. Jeg går f.eks. ikke mere i  kirke, end andre mennesker gør.
 

I vores vestlige verden eksisterer der en ekstrem arbejdsmoral, der gør os stressede. Hvad tror du, der er "gået galt" i den vestlige verdens åndelige udvikling?
Jeg føler egentlig ikke, at der er noget, der er gået galt. Det tager bare forskellig tid for os mennesker at opdage, hvad meningen er med, at vi er her. Der er en stor del af befolkningen, der har været udsat for et chok af en eller anden art, enten i form af et dødsfald, skilsmisse eller hvad det nu må være. En kraftig påvirkning, der har gjort, at de er begyndt at tænke anderledes. Der er jo masser af mennesker, der lever i bedste velgående uden at få det skub.
Men jeg tror efterhånden, at tiden er blevet sådan, at folk godt er klar over, at der er mere mellem himmel og jord. Fjernsynet har jo utrolig mange udsendelser om det uovernaturlige, og man taler generelt også mere og mere om det. Det der er galt, er, at mange tror, at de bare kan sidde og meditere, og komme ind i de forskellige universer - og så går de ud og lever deres sociale liv og opfører sig, som de altid har gjort. De får simpelthen ikke ryddet ordentligt op inde i sig selv. Jeg tror på, at vi alle sammen er på vej det samme sted hen, men vi kommer blot dertil ad forskellige veje.
Hovedformålet for os mennesker må være at finde det guddommelige i os seIv - at elske os selv. Nu vi er nået dertil, så er vi kommet så langt, vi overhovedet kan komme. De mennesker, der er nået så langt, har en særlig udstråling og et bestemt lys over sig, som andre godt kan lide, som man bliver rolig af. Kristus-energien er bl.a. vejen for at nå til den guddommelige erkendelse. Den kommer oppe fra og går ned gennem dit hoved og ned i hjertet. Man skal øve sig i at etablere kontakt til Kristus-energien. Normalt kan man kun holde den nogle minutter af gangen i starten.
Det jeg fortæller mine elever er, at de kan holde eller komme tilbage til Kristus-energien ved, at de siger til sig selv: Jeg elsker mig selv, jeg er guddommelig kærlighed. Således bliver ens energi også ændret i dialogen med andre mennesker. Normalt er en dialog en mental proces. Man opfatter og svarer med hjernen, men når man bruger hjerteenergien, så passerer energien fra hjernen ned i hjertet, og det giver ærlighed i samtalen. Det ville være rigtigt dejligt, hvis vi mennesker gjorde det. Altid siger nøjagtigt, det vi mener pa en kærlig måde. Der er alt for mange, der render rundt og glatter hinanden over hårene, for det er jo det, vi har lært. Det er en overlevelsesmetode, som vi kun selv kan ændre.